Jak chutnají brouci

Země: USA

Podaří se expertovi na zdravou výživu D. Grocerovi čtyři týdny nejíst nic jiného než hmyz a zeleninu? Americký dokument (2009) Ve Spojených státech amerických se každoročně zkonzumuje třicet jedna miliard kilogramů hovězího, kuřecího a vepřového masa. Čtyřicet pět procent zemědělské půdy je využíváno k chovu hospodářských zvířat, chovaných na maso. To jsou důvody, proč odborníci přemýšlejí o alternativách masového pojídání živočišných tkání. Nejčastěji zmiňovanou alternativou je vegetariánství. Hlavní protagonista tohoto filmu má jiné řešení – pojídání hmyzu. Rozhodl se, že se nejen pokusí přesvědčit Američany, aby se vzdali hovězího a vepřového a začali pojídat brouky, ale jde jim také příkladem. Podaří se mu čtyři týdny nejíst nic jiného než hmyz a zeleninu? Uvidíte sami…

Přidat komentář

Panorama Theme by Themocracy